ΕΙΚΟΝΑ

ΕΙΚΟΝΑ

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Ο ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ ΠΑΕΙ ΣΧΟΛΕΙΟ!


ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ


               Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένα ξανθό αγοράκι που το λέγανε Σεπτέμβρη ή αλλιώς και Κιτρινιάρη, γιατί όταν γεννήθηκε τα φύλλα γύρω του ήταν κίτρινα.
            Μια μέρα ο Σεπτέμβρης μάζευε σταφύλια στο αμπέλι και τα έβαζε σε ένα μεγάλο καλάθι. Εκεί που μάζευε τα σταφύλια, άρχισε να βρέχει! Γρήγορα-γρήγορα έτρεξε στο σπίτι του  και μόλις που πρόλαβε την  καταιγίδα που ξέσπασε! Αστραπές, βροντές χαλούσαν τον κόσμο!

            Μόλις τελείωσε η βροχή βγήκε στην αυλή να παίξει με το φίλο του τον Ήλιο! Μετά από πολύ ώρα,  φύσηξε ένας δυνατός αέρας και άρχισαν να πέφτουν πολλά φύλλα από τα δέντρα! Ο Σεπτέμβρης στροβιλίζονταν από τον αέρα κι αυτός, μαζί με τα φύλλα και ήταν χαρούμενος! Όμως σε λίγο βαρέθηκε γιατί ήταν μόνος!

            Ο Ήλιος τότε του είπε: Τι κάνεις εδώ μόνος σου; Πήγαινε στο σχολείο σου να είσαι μαζί με τους φίλους σου!

            Στο Σεπτέμβρη άρεσε πολύ να ζωγραφίζει, να γράφει, να διαβάζει, , να παίζει με τους φίλους του στην παιδική χαρά και ήταν πολύ ευτυχισμένος που άρχισε ξανά το σχολείο! Την άλλη μέρα πρωί - πρωί πρώτος και καλύτερος στο σχολείο!

            Kαι περνούσε αυτός καλά και εμείς καλύτερα στο δικό μας το σχολείο!  • Φύλλο εργασίας: "Βοήθησε το Σεπτέμβρη να πάει στο σχολείο"Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου